Kleding

Draag altijd de kleding van de STG Elburg, zo ben je voor de trainers goed te herkennen.

Het is op Leisure World niet toegestaan kleding van STG Dronten te dragen. 

Op de ijsbaan kan het soms erg koud zijn, als je aan het trainen bent krijg je het wel warm, maar voor en na de training heb je een extra jas nodig. Tijdens de training kun je het beste een maillot, pyjamabroek of onderkleding onder je schaatsbroek aandoen. 
 
Doe onder je jas een hemd en coltrui aan, dat moet voldoende zijn maar als het te koud is moet je de week er op dus extra kleding aandoen. Bij schaatskleding is het belangrijk dat je meerdere dunne laagjes kleding aandoet, dat is beter dan 1 dik kledingstuk. Katoen wordt nat en blijft nat. Draag je katoen, kleed je dan na de training zo snel mogelijk om. Draag bij voorkeur een ondershirt van polyester dat zorgt dat je huid droog blijft (bijv. van Craft of Odlo…)
 
Neem ook extra droge sokken mee, als je natte sokken hebt krijg je koude voeten en dat schaatst niet lekker. Doe sokken aan met zo weinig mogelijk naden. Als er ribbels in je sokken zitten knellen die de bloedsomloop af en krijg je ook koude voeten. Zorg dat je sokken passend zijn. 
Het dragen van handschoenen is verplicht! Het liefst handschoenen met een beschermlaag aan de binnenzijde, want met valpartijen kan er gauw een schaats insnijden.
 
Als het kouder wordt is een muts of hoofdband ook verplicht! Dit ter bescherming van je voorhoofd tegen de kou.   
Met rijden in grote groepen (bijv. met natuurijstochten) is scheenbeschermers dragen een aanrader!
Bij Marathon wedstrijden zijn diverse beschermers verplicht, zie hiervoor de KNSB marathon site!