Langebaan Wedstrijden

Bij langebaanwedstrijden gaat het er om dat je telkens je eigen persoonlijke record verbetert. Dat is het leuke van schaatsen, je probeert van je tegenstander te winnen en van jezelf door je oude record te verbeteren. 

Inschrijven voor de wedstrijden moet iedereen zelf doen.

Dronten:

Op de website: www.leisureworld.nl kun je je inschrijven. Daar klik je op schaatsen/wedstrijden/inschrijven hier staat ook de aanvangstijd van de wedstrijd ! 

Kom je er niet uit, dan kun je je trainer of iemand die dit al vaker gedaan heeft om hulp vragen. 

Ook moet je jezelf afmelden als je bij nader inzien niet mee kunt doen aan de wedstrijd. Als je jezelf niet of te laat afmeldt (uiterlijk op de wedstrijddag voor 12.00 uur) mag je de volgende wedstrijd niet meedoen. 

LET OP

 Als je je afmeld bij een wedstrijd doe dit dan ook bij de coach die tijdens de wedstrijd aanwezig zal zijn; anders wacht hij of zij voor niks op je!

Enschede of andere banen

Je moet zelf de wedstrijdkalender in de gaten houden wanneer er een wedstrijd voor jou is. http://www.bctwente.nl

Ook moet je jezelf afmelden als je bij nader inzien niet mee kunt doen aan de wedstrijd. Als je jezelf niet of te laat afmeldt (uiterlijk op de wedstrijddag voor 12.00 uur) mag je de volgende wedstrijd niet meedoen.

Wedstrijdkleding:

Een wedstrijd schaats je in een (wedstrijd)schaatspak. Maar als je die niet hebt ga je in het pak van STG Elburg, wat je ook tijdens de training draagt. Over je wedstrijdpak is het verplicht je sponsorkleding van STG Elburg te dragen. Wedstrijdpakken van STG Dronten zijn niet toegestaan.

Zorg wel dat je een extra jas, trainingsbroek en droge kousen bij je hebt want je moet soms lang wachten en als je dan erg afkoelt is het slecht voor je spieren en je gezondheid.

Bij het inrijden draag je bij voorkeur een extra laag, die je dan vlak voor de start uitdoet. Dus niet inrijden in alleen je wedstrijdpak.

Wedstrijdbandjes:

Je hebt ook speciale bandjes nodig in de kleuren wit, rood, blauw en geel. Op de startlijst bij elke wedstrijd staat welke kleur je om moet. Je draagt deze dan om je rechterbovenarm, zo kan de jury zien wie je bent.

Deze bandjes kun je kopen bij een schaats(web)winkel, maar kun je ook van boordstof maken of van iemand lenen. 

Wedstrijdvoorbereiding:

Bij een wedstrijd dien je een half uur voor aanvang aanwezig te zijn. Zeker als je aan het begin moet rijden, dan heb je dat half uur hard nodig. Een wedstrijdvoorbereiding is namelijk veel uitgebreider dan een warming up voor een training.

De wedstrijdvoorbereiding bestaat uit vier onderdelen.

1. warming up (dus dat wat ter voorbereiding op een schaatstraining doet);
2. wedstrijdvoorbereiding (steigerungen lopen, sprint maken, echt even zorgen dat je moe wordt en gaat zweten)
3. startvoorbereiding (aantal startjes op het droge maken)
4. voorbereiding op het ijs (inrijden, steigerungen, stukje tempo rijden en startjes)

Tussen de afstanden door doe je het ook nog indien nodig. Na elke afstand loop je uit en ter voorbereiding op de volgende afstand loop je ook nog weer in en doe je enkele rekoefeningen. Ga tussen de afstanden door niet te veel in warme ruimtes zitten, zoals de kantine; daar wordt je duf van en het voelt vaak koud aan wanneer je dan weer op het ijs staat.

Bij een wedstrijd ga je niet de gehele tijd op het ijs. 10 minuten voordat jij jouw race moet rijden is voldoende. Na afloop van jouw race rijd je nog 5 tot 10 minuten uit; als dat kan.Dit was een klein beetje informatie over de wedstrijden. Voor meer informatie kun je terecht bij 1 van je trainers.